Foto: Pernilla Hägg
Har du ett hoppföl för den absoluta toppsporten – anmäl till selektering!

Rekordpriser och köpare från hela världen, det sammanfattade förra årets elitauktioner som för första gången arrangerades online på den internationella auktionsplattformen Horse24. Nu sjösätts SWB Showjumping Foal Auction – Summer Edition 2021, en onlineauktion för toppstammade hoppföl med auktionsslut den 20 juni.

Har du fått ett intressant föl i år som härstammar ur en meriterad mödernelinje och med internationellt gångbart fäderne? Då ska du inte missa chansen att anmäla till selekteringen inför vår nya auktion i juni genom att skicka in härstamningsinformation och film till SWB. Selekteringen kommer att genomföras digitalt av SWB i samarbete med hopplandslagens senior advisor och A-tränare Ann-Catrin ”Ancan” Carlsson samt Hollandsbaserade svårklassryttaren Erika Lickhammer-Van Helmond. Ett 15-tal föl kommer att väljas ut till auktionen som SWB sedan kommer att filma och fotograferas inför publicering på Horse24.

Information och anmälan
Datum – SWB Online Auction Summer Edition – Jumping Foals
15 maj – sista dag för anmälan till selektering
20 maj – sista dag för besked om uttagna föl
9 juni – fölen presenteras på Horse24
16 juni  – Auktionen öppnar för budgivning
20 juni – Auktionen avslutasSWBs Elitfölauktioner kommer, precis som tidigare år, att hållas online i samband med SWB Equestrian Weeks. De kommer att ha sina avslut under respektive grens sista dag, det vill säga för dressyrfölens del söndagen den 3 oktober och för hoppfölens del söndagen den 10 oktober.