Bäste medlem Kronobergs Varmblodsförening!

Snart har redan 2 månader på ett vi nytt avels år avverkats, ett nytt år som förmodligen kommer bli rätt likt 2020 pga. av Covid – 19. Vår förhoppning är att vi trots det ska kunna genomföra en del planerade aktiviteter. 

Men samtliga planerade aktiviteter kan komma att ändras med tanke hur Covic-19 pandemin kommer att utvecklas framöver. Vi kommer givetvis att följa de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten /SWB ger oss.

Årsmötet som var planerat till fredagen den 26 mars 2021, kl. 18.00 i Söderportkyrkan i Tingsryd kommer att senareläggas pga. Covid -19 då SWB medgivit dispens för detta. Styrelsen kommer att återkomma med nytt datum.

Styrelsen i Kronobergs Varmblodsförening har beslutat att förlägga årets Unghästtest till söndagen den 13 juni 2021, för 3-åringar i första hand, max 40 startande hästar/dag. Om utrymme finns så kan ev. även 4-åringar som endast ska löshoppas kunna visas.

Fölbesiktning/Ridhästest är inbokat till lördagen/söndag den 14 & 15 augusti, max 40 startande hästar/dag. Vid för få anmälda kommer bedömningen endast att ske under lördagen den 14 augusti. 

Förra höstens planerade temakväll på Ramkvilla Djurklinik blev ju inställt, men vi hoppas att kunna genomföra ett besök där under detta året. 

En första telefonkontakt togs i höstas med våra övriga avelsföreningar i Småland för att diskutera vilka möjligheter som finns för eventuella samverkansformer i framtiden, tex. inbjudningar till föreläsningar/clinic mm. Det blev en positiv respons från föreningarna, men vi får avvakta med detta så länge vi har Covid-19 pandemin.

Under våren 2021 kommer Katarina ”Katta” Torstensson att erbjuda utbildningstillfällen med inriktning mot Unghästtest/Ridhästtest för intresserade. Det kommer att omfatta bl.a. löshoppning/uppsutten hoppning, exteriör och visning för hand. Upplägg och datum kommer att finnas framöver på Stall Nobelles Facebooks sida, så håll utkik om Du är intresserad av att få hjälp med träningen av din unghäst. ”Katta” kommer att förlägga träningen i Värends Nöbbele och ytterligare på någon plats i länet. Du når henne på tel. nr 070 – 237 62 68.

Hoppas Du fortfarande vill vara medlem i Kronobergs Varmblodsförening, så glöm inte att betala din medlemsavgift för 2021!

Ingrid Karlsson

ordförande