Bäste medlem Kronobergs Varmblodsförening!

 

Ett avelsår är snart tillända, ett år som verkligen blev mycket annorlunda pga. av Covid19.

Planerade aktiviteter har ibland fått senareläggas eller tyvärr ställas in.

Styrelsen i Kronobergs Varmblodsförening beslutade i ett tidigt skede att senare lägga årets Unghästtest resp. Ridhästbedömningar till i början på september, eftersom SWB gav oss möjligheter till detta pga. det rådande läget i våras.

Överlag så har intresset för att visa unga hästar på dessa bedömningar varit stort i hela landet. Till bedömningarna i Tingsryd så hade vi ett tiotal hästar på reservlista. Tack var gott samarbete med Södra Kalmar Läns Varmblodsklubb så kunde vi ”slussa” över några hästar dit, så alla fick möjlighet att få visa sin häst.

När det gällde fölbedömningarna så samarbetade vi med Kalmarföreningen även i år. Även här var intresset stort att få visa, så båda föreningarna fick ”stänga” för anmälan innan anmälningstidens utgång.

Höstens planerade temakväll på Ramkvilla Djurklinik är inställt, men vi hoppas att kunna genomföra ett besök där under kommande år.

En första telefonkontakt är tagen med våra övriga avelsföreningar i Småland för att diskutera vilka möjligheter som finns för eventuella samverkansformer i framtiden, tex. inbjudningar till föreläsningar/clinic mm. Planerna är att vi ska försöka träffas antingen nu i höst eller under januari.

Redan nu så finns det möjlighet att anmäla sig till en löshoppnings clinic den 14 november i Eksjö med Lasse Berglund. Anmälan ska göras till ordf. Anna Eriksson, 070-747 29 77 SWB Jönköping, kostnad 50 kr/pers.

Under våren 2021 kommer Katarina ”Katta” Torstensson att erbjuda utbildningstillfällen med inriktning mot Unghästtest/Ridhästtest för intresserade. Katta har stor erfarenhet av den unga hästens utbildning och vi i styrelsen rekommenderar henne varmt. Program/upplägg om detta kommer, så håll utkik på nyåret på föreningens hemsida/resp. Facebook.

”Katta” kommer även att ha löshoppningstillfällen i Värends Nöbbele under november månad. Du når henne på tel. nr 070 – 237 62 68.

 

 

 

Årsmötet är planerat till fredagen den 26 mars 2021, kl. 18.00 i Söderportkyrkan i Tingsryd, med efterföljande föreläsning kl. 19.00. Temat för kvällen är inte fastställt riktigt ännu i skrivande stund.

Unghästtest blir söndagen den 13 juni för 3-åringar i första hand, max 40 startande hästar/dag. Om utrymme finns så kan ev. även 4-åringar som endast ska löshoppas kunna visas.

Fölbesiktning & Ridhästtest kommer att arrangeras i Tingsryd lördagen den 14 & 15 augusti, max 40 startande hästar/dag. Vid för få anmälda kommer bedömningen endast att ske under lördagen den 14 augusti.

Temakväll på Ramkvilla Hästklinik under hösten 2021, datum ännu inte fastställt.

Samtliga planerade aktiviteter kan komma att ändras med tanke hur Covic-19 pandemin kommer att utvecklas framöver. Vi kommer givetvis att följa de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten /SWB ger oss.

Inom Kronobergs Varmblodsförening ser vi nu fram emot fortsatt arbete med att tillgodose våra medlemmar och uppfödares behov. Vi vill också stärka samarbetet med våra småländska grannföreningar.

 

För Kronobergs Varmblodsförening

 

Ingrid Karlsson

Ordförande